aslında bu kafama takıldı ben dahi birçok kişi yabancı isimlere yöneliyo bunu bende anlayamadım.Bunun için yabancı isim kullanıyorum:D acaba türkçe isimler hoşumuza mı gitmiyo diye takılıyor kafama bence doğru olan şu türkçe kelimeler insanın kulağına hoş gelmiy değilmi???
suwari önce (W) kalksın. benim adım kendi kültürümden bu arada.Türkçedeki efe ile aynı mana sayılabilir.veya köroğlu gibi haksızlığa karşı zulme karşı kendine daağları mekan tutan kişi.Umarım mahsur yoktur.:)
Mutlu Olmanın iki Yolu Vardır: Ya isteklerimizi Azaltmak Yada imkanlarımızı Çoğaltmak
abrek05 sana demedim zaten neden üstüne alınıyorsun ne olduğunu az çok biliyor bilmesemde tahmin ediyorum heryere atlamasan sağlığın açısından iyi olur
benim W ye gelince suvari adını başkalarına kaptırdım, sona da suWari yapmak zorunda kaldım
hayır birde bende bir harf o kadar değiştirmez değilmi en azından anlamı var yada genel görünümü itibarıyla kendimizden bişi değilmi
lighten türkçe karakter kullanmanda bi sakınca yoktu. bak benimkinde de Türkçe karakter var ama küçük değişiklikle sorun çözülüyor. Örnek (Dalgacı - Dalgaci).
Yabancı isim kullanma isteği, değişik görüme isteğinden veya esrarengiz olma isteğinden kaynaklanıyor. Ama çok takılmamak lazım. önce konuşmalarımızdaki yabancı kelime özentisinden bi kurtulmamız lazım.
Dimi Mayk :D
Bir de şu konu aklıma geldi. ilk açılan konu ile biraz alaksız ama kusura bakmayın. Bugü İngilizin biri köpeğine Kazım diye isim koysa ortalığı ayağa kaldırırız. Ama biz köpeklerimize toni, co gibi isimler veriyoruz. Abi adamları it yerine koymak değil mi bu. Bu konuya da dikkat etmek lazım.
değerli dalgacı kardeşim
satırlarıma başlarken bu hitabın bizim millet olarak başka milletlere hükmetme genlerimizden geldiğini yazar satırlarıma son veriyorum.
wesselam
benim nickimin hiçbir anlamı yok. taaaaa küçücükken izlediğim ve etkilendiğim bi filmdeki başrol oyuncusunun adıydı o yüzden kullanıyorum. ayrıca nick çok orjinal yani başka biyerde aynısına rastlamıyorum, bu da forumlara üye olurken beni sıkıntıya sokmuyor. ben de (bir yabancı dil öğrencisi olarak) dilimizi arındırmak arzusundayım. bu arada suwari abim anladım nickini kaptırdığın için W koymuşsun da "wesselam"daki "W"yi anlamadım :S
Yeni konu Açamazsınız Yeni konu açabilirsiniz. Konuya cevap yazabilirsiniz. Konu kapalı konuya cevap yazamazsınız. (M) Moderatör (A) Admin (SA) Son Admin